Hozzávalók :
– 1 liter almalé
– 2 dl Civita kukoricadara
– 1 kg magozott friss meggy
– 40-50 dkg cukor, ízlés szerint
– 1 tasak 3:1 Dzsem fix

Elkészítés : 1 liter almalevet 5 dkg cukorral felforralunk, lassan keverve hozzáadjuk a Civita kukoricadarát és lassú tűzön beforraljuk (kb 4-5 perc). Amikor elkészült, pár percre félretesszük hűlni, ezt követően habzsákba töltve melegen a poharakba töltjük .
Ezután elkészítjük a dzsemet: A mosott, magozott meggyet 35 dkg cukorral lassan felfőzzük, belekeverjük a dzsem fixet és beforraljuk. Melegen a polentakrém tetejére kanalazzuk, ízlés szerint tejszínhabbal, friss mentalevéllel díszíthetjük.
Jó étvágyat kívánunk!